Blomsterhave,  Køkkenhave

Bladlus i grønsagsplanter

Aprilvejrets luner

Aprilvejret byder ikke på have vejr i dag, så jeg må finde på noget andet at lave indendørs. Da jeg stod op i dag var der en blanding mellem slud og hagl udenfor. Jeg håber på at vejret snart vender så vejret indbyder til havearbejde. Imens må jeg finde på andre sysler.

  • Tomat -Ukranian Purple


Tid til de små spirer

Jeg har forspiret en del grønsager til min køkkenhave, så jeg er klar til at plante dem ud i haven når vejret tillader det. De fleste af mine planter kommer på friland, da jeg ikke har et drivhus. Jeg har brugt vintermånederne på at planlægge hvilke grønsager som jeg skal have i den kommende sæson, og købe ind til det. Jeg har købt frø mange steder fra både  Danmark og i England. Jeg nåede lige at bestille frø fra England inden jul, så jeg fik dem hjem inden Brexit gik i gang.

  • Aubergine Mini Bell
  • Red Cherry – mild Chili
  • Rød peberfrugt: California Wonder

Drivhus til kapilærkasser


Jeg har i de sidste år brugt kapilærkasser til mine tomat og agurkeplanter. Det skal jeg også i år, men jeg har købt mig et plastikdrivhus til at sætte ud over kapilærkasser. Jeg er noget spændt på om det er noget juks eller noget som jeg bliver glad for. Hvis det kommer til at virke efter planen, kan jeg få mine tomatplanter lidt tidligere ud end hvis de skulle på friland. Sidste år havde vi nattefrost sidst i maj måned, så det var sent at jeg fik mine planter ud.

  • Vintertomat – Ponderosa
  • Vintertomat – Grappoli d´iverno

Bladlus i mine planter


Når vejret byder på slud fik jeg mulighed for at gennemgå alle mine grønsagsplanter. Jeg har Tomat og Tomatillo-planter i vindueskarmen i soveværelset, da det er her at de får mest lys og den laveste temperatur. Ude i min baggang, under gro-lys, har jeg mine peber, chili og aubergineplanter til at stå. Både pladsen på bordet i baggangen og  i vindueskarmene er lige nu  meget trang.
Jeg havde bemærket at de planter der står under gro-lys, særligt aubergineplanter, var begyndt at krølle sammen og se lidt slatne ud. Da jeg fik nærstuderet dem i dag fandt jeg bladlus, ikke kun i Aubergineplanter men de var også begyndt at sprede sig til mine peberplanter. Så alle planterne fik nullet bladlus væk med fingrene og blev sprøjtet med hjemmelavet bladlusekur bestående af vand, sprit og opvaskemiddel.

  • Tomatillo Purple
  • Tomatillo Verde

Hvad er din erfaring med bladlus?

I den næste tid må jeg holde øje med mine planter og bladlus, og evt. gentage behandlingen af bladlus. Hvad er dine erfaringer med bladlus, og har du et godt tips til at komme af med bladlus?

Ny haveblogger med store havedrømme og en forkærlighed for blomster

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *