Blomsterhave

Det hvide bed

Endeligt langt om længe er det blevet tid til at lave det hvide bed der skal omringe min ny terrasse. Jeg har ventet længe på denne dag, og har glædet mig usigeligt meget.
Vi har endelig fået sået den nye græsplæne, og anlagt den nye terrasse. Vi har i samme omgang også fået gravet ud til en kommende orangeri, og overskudsjorden er placeret i et hjørne af haven – og den nye terrasse placeret ovenpå. En placering hvor der er morgensol og eftermiddagsskygge.

Hov – det havde jeg ikke set komme

Vi var enige om at overskudsjord fra fundament til orangeri skulle placeres som en høj i det ene hjørne af haven, men det kom lidt bag på mig hvor meget jord der var og hvor høj højen egentligt blev. I mit hoved var det en mindre forhøjning på måske 25 cm. Virkeligheden er en helt anden.

Jeg er ikke helt klar over om jeg kan lide at den er så høj, men nu er den lavet, og det er lidt sent at ændre mening. Så jeg må få det bedste ud af det.

Venter på grønt græs

Vi har fået jævnet græsplænen ud, og sået nyt græs – så nu må jeg afvente lidt med tålmodighed inden den viser grøn.
Den hvide bed skal placeres omkring den nye terrasse, og jeg glæder mig helt vildt til at sidde og nyde den her til sommer. Jeg har endnu ikke helt styr på alle de hvide planter der skal være i bedet, men de første planter er plantet.

Hortensia RunAway Bride

For nogle uger siden købte jeg i panik nogle hvide Hortensia hos min planteskole, da han fortalte at de oplevede problemer med at skaffe de blomster som de havde bestilt, og ikke kunne garantere at få nye hjem.
Selv om mine Hortensia er købt i panik, har jeg gået og tænkt over valget af Hortensia. Der findes så mange smukke slags, og det kan være svært at bestemme sig – et hvert valg rummer et fravalg, og det kan være svært at begrænse sig. Men jeg er meget tilfreds med mit valg af Hortensia. Så seks stykker Hortensia er nu plantet omkring min nye terrasse.

Læs med her hvis du vide mere: Havehortensia Runaway Bride til det nye hvide havebed (blomsterhave.dk)


Uægte jasmin Snowball


På planteskolen fik jeg også købt to styk uægte Jasmin, som både har flotte hvide blomster og  dufter så dejligt. Jeg holder så meget af duften af Jasmin, og glæder mig til at have den i min egen have. Det er første gang at jeg har dem i mine have, ellers har jeg kun haft fornøjelsen ved at dufte til dem i andres haver.

Sommerfuglebusk og roser


Jeg har købt to hvide sommerfuglebuske som skal stå lidt længere tilbage i bedet, og pryde sammen med to historiske hvide roser, Louis Bugnet. Det er to slags planter der gerne vil stå i sol, men pga. skygge fra plankeværket bliver det sparsomt med sol. Lidt længere nede af mit plankeværk har jeg en lilla sommerfuglebusk til at stå, og den stor trives. Så jeg håber på at den hvide sommerfuglebusk og roserne vil trives alligevel.

Overvejelser om hvilke hvide planter som jeg ellers mangler


Der skal være flere planter i det hvide bed, men jeg er ikke ikke helt fastlagt på hvilke – igen er der så mange valg. Men jeg overvejer kraftigt en hvis løjtnants hjerte som vil blomstre sammen med den uægte jasmin. Jeg har en del lilje konvaler foran huset, som jeg overvejet at flytte nogle af om i bedet – de er så søde at se på og dufter også dejligt. Jeg har også en hvid natviol i tankerne, de skulle dufte fantastik i aftentimerne – det er jo en genvist. En anden blomst kunne være den hvide lavendel, og måske også sølvlys? eller hvide Dahlia, margueritter, hvide bonderoser, høstanemoner eller Syrener… ja jeg har vist nævnt at jeg har svært ved at vælge mellem blomster?

Hvad er din absolutte favorit hvide blomst?

Ny haveblogger med store havedrømme og en forkærlighed for blomster

3 kommentarer

 • Lisbeths Haveblog

  Hej Lene
  Det lyder spændende med den helt store omlængning af haven. Jeg er sikker på, du bliver glad for din hævede terrasse – det er en supergod ide. Niveauforskel gør noget godt i en have 🙂
  Det lyder spændende med alle dine hvide planter, og jeg kan godt lide, at du husker at vælge nogen med duft. Det bliver skønt at sidde der en sommeraften.
  God arbejdslyst.
  Mange hilsener Lisbeth
  PS: Tænk også på de mange hvide storkenæb, der er.

  • Lene

   Hej Lisbeth.

   Tak fordi du læser med og svarer 🙂 jeg er næsten ny haveblogger, og var faktisk lidt i tvivl om der er nogen der læser med 🙂
   Jeg skal helt sikkert kigge nærmere på storkenæb – de vil også passe så fint ind i mit nye hvide bed.
   Jeg kiggede lige lidt på din blog. Øj den er fin og med mange artikler. Jeg skal helt sikkert læse noget mere din side. Hvor lang tid har du blogget?
   Mange hilsner fra Lene

 • Matthew Skilton

  Hi there, just became alert to your blog through Google,
  and found that it is truly informative.
  I’m going to watch out for brussels. I’ll
  appreciate if you continue this in future.
  Many people will be benefited from your writing.
  Cheers!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *