Blomster,  Køkkenhave

Forår – Kom an!

Velkommen til mit første indlæg her på bloggen.

Det er med bankende hjerte at jeg skriver dette første indlæg, og jeg er både spændt og nervøs på samme tid over hvordan det vil blive modtaget af jer.

Anyways, jeg har bestemt mig for bare at gøre det, så her kommer det:
Jeg glæder mig vildt meget til forår og varmere temperatur, for det betyder havetid. Jeg elsker at gå i haven, og i år er jeg særligt spændt!


Vi fik sidste år lavet en havetegning med hjælp af en planteskolemand, og vi er også begyndt på det store haveprojekt. Ideen var, at haven skulle være mere overskuelig og nemmere for mig at passe. Ja, jeg skriver mig for det er primært mig der passer haven herhjemme.


Vi startede som fortalt op på projektet sidste år, men blev ikke helt færdig. Vi fik hjælp til det grove arbejde af et firma, og resten skulle vi selv stå for. Vores ide var at tage det lidt i etaper, men det greb om sig og vi fik udrettet mere end jeg turde håbet på.


Vi har fået et større terrasse som vi glæder os meget til at indrette og bruge i år. Vi fik samtidigt anlagt køkkenhaven, et rum med æbleespalier, og lavet plads til et tørrestativ bagerst i haven.


Så i år skal der anlægges ny græsplæne og vi skal have lavet et have og cykelskur. Måske, hvis alt går som smurt, kan der blive tid til at anlægge en lille ekstra terrasse hvor der er morgensol og skygge om eftermiddagen, og hvis alt virkelig går godt; mit nye espalier med klatreplanter.


Alle min stauder og roser blev gravet op i efteråret og sat i det nye bed – jeg er spændt på at se hvordan de har klaret vinteren og flytningen.


Jeg har i vores haveplan valgt at få plads til en lille køkkenhave med højbede. Jeg vil for førstegang forsøge mig med at dyrke mine egne grønsager, og jeg er så spændt på om det vil lykkes mig. Køkkenhaven er lille, og jeg har fået tanken om den er for lille? ja så må jeg udnytte den plads jeg har og være kreativ.

Jeg har brugt timevis i vintermånederne til at forberede mig på køkkenhave, lave haveplaner over hvad der skal stå hvor og har købt mange frø. I min iver for at komme i gang, er jeg måske startet med at forspirer lidt for tidligt, og min vinduskarm er nu fyldt med små grønsagsspirer. Jeg har også måtte anskaffe mig et gro-lys, da mine chilier og peberplanter blev alt for tynde og ranglede.


Jeg er på en lille gå tur rundt i haven hver dag og se på forårstegn, og det kribler i fingrene for at komme i gang.


Hvad glæder du dig mest til ved forårets ankomst?

Ny haveblogger med store havedrømme og en forkærlighed for blomster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *