Blomster,  Blomsterhave

Nye have Hortensia

Endelig havetid igen

Vejret er heldigvis vendt til det bedre og jeg er igen i haven. Der er masser af opgaver forude, og jeg glæder mig til at komme i gang med dem alle. Vi afventer stadig vores havemand som skal anlægge den nye græsplæne, så imens må jeg finde på andre opgaver at løse i haven.

Gør det selv projekt i haven

Jeg blev endeligt færdigt med mit nye “gøre det selv projekt”, selv om jeg endnu ikke er helt tilfreds med produktet. Jeg har fået lavet en ramme til mine højbed af skillerumslægter, og boret huller til elektrikerrør. Rørene er spændt ud som buer og påsat rammen. Jeg har købt drivhusplast til at overdække buerne med. Plastikken er sat fast med en liste med søm i den ene side. I den anden side kan jeg rulle plastikken op, så jeg kan få plads til at arbejde i bedende. Smart ik?

På besøg hos planteskole

Jeg har været på besøg på planteskole, og fået set på de spændende nye forårsvarer som er ankommet. Jeg har købt lidt forskelligt til køkkenhaven som er forspiret, bl.a. persille og forskellige slags basilikums. Jeg glæder mig vildt til at plante det i mine højbede.

Chokerende nyheder på planteskolen

Jeg fik et chok da jeg snakkede med min planteskolemand, og som kunne fortælle at planteskolerne i år har svært ved at skaffe de planter som de gerne vil have. Han kunne ikke garantere at han kunne få alle de planter hjem som han havde bestilt, og måske var det ikke muligt at genbestille planter. GISP!!! For jeg har jo lavet planer om et nyt hvid bed med Hortensia, og jeg havde ikke taget stilling til hvilke Hortensia jeg ville have.

Panikkøb

Så i panik købte jeg seks stykker “RunAway Bride” Hortensia – for jeg skal ikke risikere at de bliver udsolgt og ikke kan få mit nye bed i år. Den gode side er, at jeg fik truffet en hurtig beslutning om valget af Hortensia. Et valg som  godt kunne være trukket ud, da det er så svært at bestemme sig for hvilke smukke blomster man skal have i sin have. Så selv om det var et køb i panik, er jeg nu sikker på at jeg bliver så glad for den nye type Hortensia. Den skulle eftersigende, blomstre op til seks gange mere end en almindelig Hortensia, da den både blomstre på sideknopper og op langs stænglerne. Den får flotte hvide blomster i skærme, og bliver ca. 1,2 meter høj og bred.

Jeg har desværre ingen billeder af mine nye Hortensia, men du kan se billeder af dem her: https://www.bing.com/images/search?q=runaway+bride+hortensia&form=HDRSC2&first=1&tsc=ImageBasicHover

Tilfreds med det nye køb

Jeg er nu overbevist om at jeg har gjort et godt køb, og venter bare på at få anlagt græsplænen, så jeg kan få de nye planter godt ned i jorden og begynde at nyde deres fine flor. For resten hoppede der to stk. smukke hvide og velduftende uægte jasmin “Snowball” med hjem fra planteskolen også – Kender I det?

 

Ny haveblogger med store havedrømme og en forkærlighed for blomster

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *