Blomster,  Blomsterhave

Skærehave 2022

green leafed seedlings on black plastic pots

Jeg er i fuld gang med overvejelser om den nye skærehave som jeg skal have i næste sæson.

For første gang skal jeg have en skærehave fyldt med skønne og fantastiske blomster som kan bruges til buketter og kranse. Jeg har primært haft stauder, men jeg kan mærke en ny og spirende interesse for de et årige sommerblomster.

Blomster i højbede

Jeg har planer om at de fleste af mine blomster skal plantes i pallerammer. De skal plantes tæt, og der skal være mange forskellige slags. Blomsterne skal primært bruges til mig selv, jeg vil gerne have et stort blomsterflor rundt omkring.

Jeg får ikke plads til alle de nye blomster i pallerammerne, så jeg må også plante i staudebedet og i køkkenhaven.

pink and red flowers in tilt shift lens

Blomsterfrø

Jeg har brugt mange timer på at lurer og læse om de forskellige blomster, og har købt blomsterfrø i vildskab. Jeg har købt både hos webshops og private – og jeg er endnu ikke helt færdig.

Der er så mange fine blomster, og det har været svært at begrænse sig til få sorter – så jeg har købt stort ind. Faktisk har jeg lidt på fornemmelsen at jeg har indkøbt lidt for meget og mange frø.

Særligt er jeg spændt på Frøkenhat, som var en af min farfars ynglings blomster, og også er gået hen og blevet en af mine. Ud over de fine blomster, har jeg også købt græsser og andet grønt til buketterne.

Haveplan

Jeg mangler at lave et fuldt overblik over alle mine frø, hvornår de skal forspires og en plan over deres plantesammensætning. Den plan har jeg tænkt mig at lave juleferien, og jeg glæder mig faktisk til at få den lavet. Jeg håber på godt julevejr, så jeg kan sidde i orangeriet og planlægge den nye havesæson.

Jeg har ikke lavet en plan over mine skærehave før, og kan forstå at der er meget at tage hensyn til, højde, forspire eller direkte såning, farvesammensætning, hvor store og små de bliver. Jeg må prøve mig lidt frem, men heldigvis er der god inspiration at hente på denne blog om emnet her hos planteliv.

Planteliv er en fed blog og kan anbefales.

Dahlia

Min søster elsker Dahlia, og har haft dem i mange år. Jeg har ofte fået nogle dahlia af hende, som jeg har nydt i haven. Men i år har jeg købt en hel del forskellige Dahlia knolde. Jeg har købt dem i Holland hos en forhandler, og afventer deres ankomst i marts. Hvis du gerne vil besøge forhandler kan du se mere her: ilovedahlia.com

Jeg følger nogle dahliafarme på Instagram, og er helt betaget af deres flotte blomster, så i næste sæson vil jeg også være med.

Når jeg får lavet mere på min haveplan for 2022 så poster jeg det – så følg med.

pink and white flowers on white wall
pink flowers in clear glass vase

Elsker du også skærehaver? og hvad er din ynglings blomst?

Ny haveblogger med store havedrømme og en forkærlighed for blomster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *